merkstrategie Amsterdam

Zet de volgende stap voor jouw onderneming 

Infographic laten maken

Infographic ontwerp

Ik ontwerp in ieder stijl infographics, geheel passend bij de huisstijl en communicatie doelstellingen. Een infographic is een goede manier om informatie op een heldere en visuele manier te communiceren. Wanneer je veel of complexe informatie wil presenteren, is tekst alleen niet altijd de juiste methode. Webgebruikers lezen minder, willen snel duidelijkheid en focussen zich vooral op visuele content. Illustratie, animatie of interactieve infographics ondersteunen de inhoud van je verhaal, brengen verdieping, of kunnen tekst zelfs compleet vervangen.

Hoe werken infographics?

Door een verhaal te visualiseren door gebruik te maken van een infographic komt informatie duidelijker over én blijft deze beter hangen bij de gewenste doelgroep. Ons brein verwerkt visuele informatie veel sneller dan een geschreven tekst. Daarnaast herinneren we ons gemiddeld 80% van de informatie die gecombineerd is met een sterk beeld voor een langere tijd. Van alléén tekst herinneren we ons nog maar 20%.

Soorten infographics

Een infographic is een visuele representatie van informatie. Dat kan in allerlei vormen, bijvoorbeeld een verzameling van grafieken, maar ook als één grote afbeelding of metafoor waarin allerlei zaken visueel worden gemaakt.

Wat kost een infographics?

De kosten voor het ontwerpen van een infographic variëren sterk. Dit komt doordat de wereld van infographics vrij breed is. Wat een infographic kost, hangt af van het type infographic en hoe deze infographic verder wordt uitgewerkt.

Hoe starten we het ontwerp van een infographic?

Naar aanleiding van een briefing ga ik samen met je aan de slag om de inhoud te bepalen van de infographic. We bepalen welke informatie het beste richting de doelgroep gecommuniceerd kan worden en op welke manier we dat het beste kunnen doen. Hierbij houd ik rekening met de media waarop de infographic ingezet zal worden en welke kennis de doelgroep over het te behandelen onderwerp al heeft. Hierdoor sluit een infographic perfect aan bij jouw doelgroep om zo de sterkst mogelijke impact te maken.

Infographic laten ontwerpen

Meer weten >

Voorbeelden Infographic ontwerp

infographic

Waar kunnen wij je mee van dienst zijn?