Zinnergy in Haarlem

Zet de volgende stap voor jouw onderneming 

The Gentleman Woodworker

VISUELE IDENTEIT |

Ik vind het belangrijk om een huisstijl te ontwerpen die de waarden en karakter van mijn klanten weerspiegelt. Het huisstijl ontwerp voor The Gentleman Woodworker was een project dat ik met plezier heb aangenomen omdat deze ondernemer het ook belangrijk vond dat de kernwaarden van zijn bedrijf zichtbaar dienden te zijn.

The Gentleman Woodworker, staat bekend om zijn handgemaakte meubelstukken met aandacht voor detail, kwaliteit en service (vandaar The Gentleman). Hij wilde graag een visuele identiteit die de unieke aspecten van zijn werk en werkwijze weerspeigelde. Hij wilde een huisstijl die vakmanschap en een vleugje moderniteit uitstraalde. Mijn taak was het om een merkidentiteit te ontwerpen die niet alleen zijn meubels in de schijnwerpers zette, maar ook het verhaal van het ambacht erachter vertelde.

Mijn Aanpak

Ik ben begonnen met een brainstormsessie en een analyse van The Gentleman Woodworker. We werkten samen om zijn visie, missie en kernwaarden goed te begrijpen. Vervolgens begonnen we met het ontwerpproces, waarbij we zorgvuldig aandacht besteedden aan elk detail van zijn positionering.

Logo Ontwerp

Het logo dat ik heb ontworpen, is een symbool dat staat voor zijn vakmanschap. We kozen voor een gestileerd beeldmerk dat een subtiele weergave is van een zaagblad om het handgemaakte karakter naar voren te laten komen, omringd door klassieke typografie. De kleurencombinatie van houtbruin en zwart straalt kwaliteit uit en verbindt het merk met de gebruikte materialen.

Visuele Elementen

Naast het logo ontwikkelde ik een palet van visuele elementen, waaronder typografie en beeldstijl, die de essentie van The Gentleman Woodworker aanvulden. Het huisstijl ontwerp en de website voor The Gentleman Woodworker hebben het merk versterkt en geholpen om zich te onderscheiden in de markt.


Huisstijl & Website Ontwerp

huisstijl ontwerp

Klik voor de website van The Gentleman Woodworker

Referenties

Marianne Vermeer

Vincent heeft mij ondersteund in mijn zoektocht naar hoe ik mijn onderneming op de kaart kon zetten. Na een frisse start doormiddel van een leuke opdracht kon ik kenbaar maken welke kant ik op wilde. Een telefoongesprek of vraag/ en of opmerking in de zoektocht was nooit ’te veel’. Het is mooi geworden, passend bij wie ik ben en wat ik wil uitstralen met mijn praktijk.

Marianne Vermeer

Laurien

Zinnergy heeft een frisse blik op design. Vincent neemt de tijd nemen om samen te werken aan een passende huisstijl.

Laurien

Annemarie de Blois

Ik heb Zinnergy ervaren als betrokken en creatief. Door de brainstormsessie die Vincent bij aanvang gebruikt, weet hij een koppeling te maken met wat er echt nodig is om mijn website uitnodigend te maken voor nieuwe cliënten. Fijn de ondersteuning met mijn branding en marketingstrategie.

Annemarie de Blois

Patrick Tukker

Vincent is fijn om mee te werken en één van de meest creatieve professionals die ik ken. Door zijn jarenlange ervaring in branding en marketing weet hij altijd tot prachtige resultaten te komen.

Patrick Tukker

Wouter Klijn

Ik ervaar Vincent als een zeer prettig persoon, waarbij hij echt aansloot bij mij en mijn uitdagingen als beginnend ZZP-er. Daarnaast komt Vincent mede dankzij de brainstormsessie met hele concrete en mooie oplossingen voor de branding van mijn praktijk en mijn propositie. Ik raad Vincent dan ook zeker aan!

Wouter Klijn

Mariella

Mijn eerste ervaring m.b.t. het ontwikkelen van een huisstijl ontwerp en website ontwerp. Contact over en weer heb ik als aangenaam en plezierig ervaren. Goede follow up en een zo goed mogelijk inlevingsvermogen in de branche. Ik zou Zinnergy zeker aanbevelen aan vrienden/collega’s om mij heen die een huisstijl ontwerp of website willen ontwikkelen en ik hoop zeker in de toekomst met Zinnergy te samenwerken.

Mariella

Barbara Kuil-Jipping

purpose branding marketing huisstijl positionering Haarlem

De samenwerking was een zeer prettig en voortvarend proces. Vincent werkt verrassend en begrijpt snel wat je als bedrijf wilt uitstralen. Hij werkt vanuit een ‘succes flow’ om samen te werken aan een mooi design (huisstijl) in een enorm tempo en met veel enthousiasme.

Barbara Kuil-Jipping

Bert Elbertse | Matchis

purpose branding marketing huisstijl positionering Haarlem

We hebben met Vincent snel en prima gewerkt. Voorstellen voor een geheel nieuwe huisstijl kwamen snel na een goede en degelijke voorbereiding. Met resultaat waren we dan ook beslist tevreden. Erg positief was dat er snel kon worden geschakeld toen er op het laatst door ons toch nog enkele wijzigingen gewenst waren.

Michiel Vermeulen

Eline Moor

Echt een aanrader dit bedrijf! Met Vincent kan je super snel schakelen, had ik heel fijn contact en het beeldmerk wat hij heeft gemaakt vind ik ronduit briljant. Heel blij dat ik met Zinnergy in contact ben gekomen.

Eline Moor

Martin Blonk

De werkwijze en de brainstormsessie die Zinnergy hanteert om tot een huisstijl ontwerp en website ontwerp te komen is effectief en innovatief.

Martin Blonk

Jessica Jense‎n

havo de hof purpose branding marketing huisstijl positionering Haarlem

We hebben het proces waaronder brainstormsessie als heel prettig ervaren, er werd goed met ons meegedacht en goed geluisterd, de ontwerpen zijn een aantal keren aangepast om tot het meest passende ontwerp te komen en we zijn ontzettend tevreden over het eindresultaat.

Jessica Jense‎n

Carlijn van der Kulk

Carlijn van der Kulk huisstijl haarlem

Ik heb een superfijne brainstormsessie gehad met Vincent. Vincent is een vakman die echt luistert en inspireert. Ik ging geïnspireerd en met concrete handvatten de deur uit!

Carlijn van der Kulk

Waar kan ik je mee van dienst zijn?